Dobar nastup članova SKOSI-a

foto: arhiva

U skladu sa kalendarom takmičenja Streljačkog saveza osoba sa invaliditetom Federacije BiH za 2018.godinu, održana je Premijer liga Federacije Bosne i Hercegovine u streljaštvu. Posljednje šesto kolo održano je u Maglaju u sklopu manifestacije „Septembarski dani otpora Maglaj 2018“.

Streljački klub osoba s invaliditetom (SKOSI) iz Zenice u muškoj konkurenciji zauzeo je drugo mjesto i postao viceprvak Federacije Bosne i Hercegovi dok je ženska ekipa zauzela treće mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspiješnija je bila Sanela Redžić koja je u klasifikacijskoj grupi SH 1 osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju. Zerina Skomorac je u klasifikacijsko grupi SH 2 zauzela treće mjesto i osvojila bronzanu medalju.

U sklopu obilježavanja Drugog oktobra, dana oslobođenja Grada Tuzle održan je tradicionalni turnir u streljaštvu za osobe s invaliditetom na kojem su učešće uzeli i članovi SKOSI Zenica.

Ženska ekipa u sastavu Zerina Skomorac i Sanela Redžić osvojila je prvo mjesto sa upucanih 330 krugova, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najuspiješniji bio Nedžad Muharemović u kategoriji muškaraca koji je osvojio drugo mjesto sa upucanih 176 krugova. Zerina Skomorac je osvojila drugo mjesto u kategoriji žena sa upucanih 172 kruga. (N.G.)