Brodvejski hit mjuzikl sutra u Bosanskom narodnom pozorištu

Brodvejski hit mjuzikl “25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam (PATNAM)“ dolazi u Zenicu u utorak, 3. oktobra i biće odigran u Bosanskom narodnom pozorištu s početkom u 19 i 30.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo u petak je priredila premijeru ovog hit mjuzikla, koji je tri godine za redom izvođen na Broadwayu, gdje je osvojio i dvije Tony nagrade.

Mjuzikl 25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam priča je o grupi tinejdžera štrebera u potrazi za slavom, koji pokušavaju izvojevati pobjedu na regionalnom takmičenju u spelovanju riječi i osigurati učešće na državnom takmičenju u Washingtonu. Istovremeno, publika ima priliku upoznati se i sa njihovim smiješnim, ali i dirljivim životnim pričama izvan samog takmičenja.

Mjuzikl 25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam treći je projekat u sklopu BH Broadway serije i okupio je 16 mladih glumaca i pjevača iz gradova širom BiH.

Produkcijski tim predvode Aaron Thielen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra i Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra. (S.Stević)