FOTO: Čolanova transverzala

Više od stotinu planinarki i planinara iz Bugojna, Travnika i Zenice pješačilo je u subotu, 29. septembra, 18 kilometra Čolanovom transverzalom od Postojna (raskrsnice puteva za Radinoviće i Slivan), preko Markova kamena, dovišta Lastavica, Pečala, Jelice, Hripljanca, Tvrtkovca (1.304 m n/v.), Inišća do lovačke kuće na Grabu, iznad sela Trešnjeva Glava.

Vrijeme je bilo idealno za hodanje, predjeli su prava radost za oči, osvježenje za pluća, lijek za poboljšanje krvne slike pa je ugođaj bio kompletan, za poželjeti.

Organizaciju i realizaciju pohoda su svi pohvalili, što nam je posebno drago, a i vodiči su zbog toga prezadovoljni jer su na Tvrtkovac, najviši vrh Zenice, po mojim saznanjima, bez ikakvih problema i u predviđenom vremenu izveli najbrojniju grupu planinarki i planinara, odlično je odrađen posao. Bila je mala intervencija pomoći za najstarijeg učesnika, zbog iznemoglosti smo angažovali prijevoz.

Hvala na učešću članovima planinarskih društava “Koprivnica” Bugojno, “Vlašić” Travnik, “Karaulska Gora” Travnik, “Željezari”, “Tajan- Liscu”, “Tvrtkovcu”, “Poštaru”, “Vedru”, “Mladosti”,grupi lovaca Babina pri sekciji “Babino” te udruženju “Lazina”.

Vidimo se i dogodine, vedro!

Sinan Gluhić, predsjednik