Optimizam u Čeliku pred derbi starih rivala

Međusobni dueli Čelika i Sarajeva uvijek su nosili epitet derbija, bez obzira na kojem se mjestu na tabeli nalazili. Tako će biti i u sutrašnjem meču 8.kola BHT Premijer lige.

Bordo tim na Bilino polje stiže sa liderske pozicije na tabeli. U Čeliku su svjesni težine i važnosti utakmice. Interesovanje za utakmicu u Zenici i Sarajevu je veliko, što daje dodatnu draž utakmici. Trener Adnan Ornek na današnjoj press konferenciji između ostalog izjavio je:

Ekipa je fokusirana na utakmicu. Maksimalno smo se spremali, ali ne osjećamo pritisak zbog protivnika. Biće to utakmica u kojoj će uživati igrači, ali i publika. Nadam se da ćemo na kraju slaviti“, kazao je Ornek.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima Čelika, Anel Dedić, pozvao je navijače da dođu u što većem broju, ali je ujedno i poručio da je ekipa spremna i za veće izazove od Sarajeva.

Zbog kartona izostaće Vedran Vrhovac, a pod upitnikom je i nastup golmana Ružića i Dujkovića. U tim se vraćaju Salčinović i Livaja. Utakmica Čelik-Sarajevo igra se sutra 01.septembra na Bilinom polju od 20:00 sati.(M.P.)