NB u Bihaću – Krajina snažno podržava Šepića

Krajina ima svog kandidata – on je Senad Šepić i biće član Predsjedništva BiH, čulo se sinoć na javnoj tribini, razgovor s građanima, koju je Nezavisni blok održao sinoć u prepunoj sali hotela Park u Bihaću.

Na tribini su govorili Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH,  Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Razija Mujanović, košarkaška legenda i kandidat na listi NB-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Kemal  Dizdarević, ugledni neurohirurg i nosilac liste NB-a za Skupštinu Kantona Sarajevo, kao i krajiški kandidati na listama za oktobarske izbore.

”Ovi vladajući banditi nas samo svađaju i pozivaju se na rahmetlije. Alija je zaradio lijepi dženet, ali mi moramo sada živjeti i raditi kako bi ovu zemlju digli iz blata. Nezavisni blok želi sada odmah mijenjati stanje i građanima omogućiti bolji život. Mi smo u Zenici pokazali da to možemo. I ovdje nam u Krajini treba poštena država. Krajišnici imaju svog čovjeka za Predsjedništvo i oni će za njega glasati”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i nosilac liste NB-a za Parlament BiH. ”Ovo je šampionska priča. Nezavisni blok ima sjajnu ekipu i lidera koji je evropski a naš. Zato puna podrška i idemo po pobjedu kako bi i sport vratili na staze uspjeha i dobrih rezultata”, istakla je Razija Mujanović, članica košarkaške Kuće slavnih. Prof. dr. Kemal Dizdarević se osvrnuo na loše stanje u našem zdravstvenom sistemu te prezentirao mogućnosti kako taj sistem popraviti i nadograditi, i između ostalog izjavio je: ”Ove sedmice bili smo u Zenici, pa u Hercegovini, evo večeras u Krajini, sutra u Tuzli, u Sarajevu su reakcije odlične – podrška je sjajna i uvjeren sam da ćemo u oktobru ostvariti pobjedu”.

”Sa Šepićem sam radio dugo godina i nikada nije iznevjerio, uvijek je bio na strani poštenih i pravednih. Zato mi nismo imali dileme koga ćemo podržati za Predsjedništvo – istakao je Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda. Na kraju skupa Senad Šepić se zahvalio Krajišnicima na snažnoj podršci i obećao da će se Bosna i Hercegovina ravnomjerno razvijati, te dodao: ”Porodilja, policajac, učitelj, profesor… svi moraju imati iste mogućnosti u našoj Krajini, kao u Sarajevu, tako i u Hercegovini, Tuzli ili Zenici. To je za nas poštena država. Moj glas u Predsjedništvu biće glas naroda, običnih ljudi. Imamo prijatelje u inostranstvu i znam kako zaštititi interese države. Nema novih granica, ima smo evropska Bosna i Hercegovina”.

Press služba NB