Grad Zenica realizuje nabavku udžbenika za oko hiljadu učenika

Na današnjoj pres konferenciji u Gradskoj upravi Zenice, predstavljen je program obilježavanja manifestacije „Sretno đaci prvaci“, nakon čega je upriličeno potpisivanje Protokola o saradnji sa školama o međusobnim odnosima.

Grad Zenica ove godine kroz manifestaciju „Sretno đaci prvaci“ u saradnji sa osnovnim školama, roditeljima, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad, realizuje nabavku udžbenika za oko 1.000 đaka koji će pohađati prve razrede“,istakla je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

Ujedno, za naredni utorak,4. septembra, najavila je edukativno-zabavni program u Gradskoj areni za najmlađe, njihove roditelje, te predstavnike 15 osnovnih škola.

Riječi zahvalnosti za potez Gradske uprave uputili su predstavnici Vijeća roditelja,te Amir Zukić, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola.

U protekle 4 godine Gradska uprava u Zenici osigurala je oko 2.000 kompleta udžbenika za različite uzraste učenika. (Š.B.)