Gradonačelnik Fuad Kasumović održao radni sastanak s predstavnicima Mjesne zajednice Nemila

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima održao je radni sastanak s Ibrahimom Čelikom predsjednikom Mjesne zajednice Nemila, njegovim zamjenikom Feridom Ahmetspahićem i članom savjeta Alenom Kapkovićem.

Predsjednik mjesne zajednice podsjetio je gradonačelnika Kasumovića na prioritetne infrastrukturne i komunalne potrebe Nemile.

Pored asfaltiranja pojedinih dionica, izgradnje potpornih zidova, betoniranja prisutni su također istakli i problem vodosnabdijevanja.

Gradonačelnik je tokom sastanka naglasio važnost saradnje rukovodstva mjesnih zajednica sa Gradskom upravom, a što se posebno ogleda u planiranju budžetskih sredstava za realizaciju prioritetnih projekata mjesnih zajednica. Istakao je da je Gradska uprava upoznata sa većinom problema u Nemili te da su već realizirani određeni projekti kao što je asfaltiranje 380 metara puta koji je spojio Omladinsko naselje i magistralni put M-17. Najavio je skoro betoniranje još dva putna pravca.

Alen Kapković, ispred savjeta mjesne zajednice je pozvao gradonačelnika Kasumovića da svojim prisustvom uveliča i otvori manifestaciju “Nemilska alka 2018”, koju organizuje Odred izviđača “Safet Ribić” iz Nemile.

U cilju podrške ove manifestacije, a za potrebe organizacije takmičenja i smještaja učesnika, gradonačelnik je dao saglasnost Odredu izviđača “Safet Ribić” iz Nemile da u periodu priprema i održavanja manifestacije koristi prostorije Omladinskog naselja u Nemili.

Na kraju sastanka gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao spremnost Gradske uprave da se uključi u rješavanje svih problema kako bi se poboljšali uslovi i kvalitet života u ovoj mjesnoj zajednici. (zenica.ba)