Zvaršen Kengur kup: OKK Čelik najbolji u najatraktivnijoj kategoriji

Od 24. do 26. avgusta Zenica je bila domaćin 20. jubilarnog izdanja međunarodnog košarkaškog „Kengur kupa 2018“.

Na ovoj velikoj smotri mladosti i košarke nastupilo je 600 takmičara iz pet zemalja. Nakon trodnevnog druženja i zanimljivih košarkaških nadmetanja kasno popodne u Areni Husejin Smajlović dodjeljena su priznanja za najuspješnije.

U kategoriji predpionira prvi je bio Kengur, drugi Zalaegerseg, a treći Osijek. Kod pionirki prvo mjesto osvojila je ekipa Ragusa, drugi je Kengur, a treći Lavovi Brčko.

U kategoriji pionira najuspješnija je bila ekipa Maribora, ispred Kengura i Osijeka. Kod kadetkinja trijumfovala je domaća ekipa Kengura, drugi je Konjic, a treći Stars Fojnica.

Pehar za prvo mjesto kod kadeta osvojio je Maribor, drugi je Osijek, a treći Kengur.

U najjačoj konkurenciji u odličnom finalnom susretu OKK Čelik je slavio protiv Kengura. U ovoj kategoriji treće mejesto osvojila je ekipa  Željezničara 1971 iz Bihaća.

U svih šest kategorijia dodijeljena su i pojedinačna priznanja za MVP igrače i najbolje strijelce, a ove godine diplome su dobili i najbolji treneri.

I ove godine u svom svečanom 20. izdanju odličan organizator bio je KK Kengur na čelu sa Enverom Jahićem i grupom vrijednih sportskih entuzijasta. (M.P.)