Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio MZ Lokvine

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima, posjetio je danas Mjesnu zajednicu Lokvine, gdje je održao sastanak s predsjednikom Sabahudinom Smrikom, članovima savjeta i mještanima ove mjesne zajednice.

Sastanku su prisustvovali Nedim Šečić, pomoćnik direktora za tehničke poslove u Javnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica i Refik Zeković, direktor Kantonalne direkcije za ceste.

Povod sastanka je usaglašavanje projekta rekonstrukcije dijela regionalne ceste Čajdraš-Ovnak, na lokalitetu Čajdraš-Lokvine u dužini od dva kilometra i projekta kanalizacije.

Na sastanku je potvrđeno da je Gradska uprava obezbijedila glavni projekat za polaganje glavnog kolektora od Male Brode do Ovnaka i Čajdraša te da je pripremljena projektna dokumentacija za kanalizaciju u naselju Lokvine.

Tokom sastanka razgovarano je i o problemu vodosnabdijevanja ovog naselja.

Današnji sastanak je organizovan s ciljem postizanja dogovora oko preklapanja projekata rekonstrukcije i kanalizacije. Razgovaralo se i o pitanju imovinsko pravnih odnosa, čije je rješavanje ključno za dobijanje građevinske dozvole. Dogovorili smo pravce budućeg djelovanja. Nažalost za realizaciju nekih dugogodišnjih problema kao što je vodosnabdijevanje treba vremena, jer projekat ne postoji i prvenstveno je potrebna njegova izrada“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Predstavnici mjesne zajednice zahvalili su gradonačelniku Kasumoviću na dolasku i uloženom trudu u rješavanju pitanja rekonstrukcije puta, ali i drugih infrastrukturnih problema koje su mještani iznijeli ovom prilikom.

Gradonačelnik je izrazio spremnost Gradske uprave da poduzme sve potrebne aktivnosti kako bi se realizovale potrebe mještana Lokvina, u cilju poboljšanja uslova života.(zenica.ba)