RK Čelik počeo pripreme: Cilj je plasman u Premijer ligu BiH

0
1067

Rukometaši Čelika zvanično su počeli sa pripremama za narednu sezonu.

Cilj koji je postavljen pred igrače i stručni štab je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kako bi ostvarili zacrtano Uprava kluba je angažovala četvoricu pojačanja i to Jasmina Omerovića iz Maglaja, te Rijada Polića, Eldara Mehića i Harisa Muhića koji dolaze iz Krivaje.

– Još na kraju prošle sezone Upravni odbor je postavio cilj povratak u Premijer ligu, dosnosno, osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije. Doveli smo četiri pojačanja, ali plan koji je dogovoren sa stručnim štabom nije ispunjen jer nismo doveli igrača u bekovskoj liniji i taj konurs ostaje otvoren. Ukoliko dovedemo tog igrača kompletirat ćemo tim i upustiti se sa Slobodom i Krivajom u borbu za prvo mjesto, kaže predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Do 15. septembra kada počinje takmičenje u Prvoj ligi Federacije rukometaši Čelika će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, a prvog i drugog septembra klub će organizovati memorijalni turnir „Zaim Kobilica“. Učešće su do sada potvrdili Eurofarm iz Makedonije, Vogošća, Iskra i Čelik.

Kao uvod u današnje obraćanje javnosti, održana je mala svečanost na kojoj je predsjednik Pane Škrbić uručio prigodan poklon prvotimcu Adiju Pašaliću kojem je sutra rođendan.   (N.G.)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime