Parking servis: Naplata parkiranja na novim lokacijama

Zeničko Javno preduzeće „Parking servis“ ovih dana počelo je sa naplatom  korištenja parking prostora na lokaciji Stanični trg u Zenici, kao i u Masarikovoj ulici od Ulice Safvet bega Bašagića do Školske ulice.

– Ovim parkiralištima naše preduzeće je i ranije upravljalo, ali postavljanjem novih automata sada smo počeli i naplatu korištenja parking prostora, navodi direktor Nisvet Hukić, napominjući da su nedavno okončali i nabavku 20 novih automata za naplatu parkiranja vozila, od čega je 15 već instalirano umjesto dotrajalih automata na parkiralištima, kojima upravlja preduzeće „Parking servis“.

– Naplata ovih usluga i dalje se odvija po ranijem cjenovniku preduzeća, ali primjena nove Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Zenici, podrazumijevaće i izmjene postojećih cijena, s tim da će neke naše usluge biti skuplje, a neke jeftinije, najavljuje direktor zeničkog Javnog preduzeća „Parking servis“.

Pomenutu Odluku utvrdilo je Gradsko vijeće Zenice tokom aprila, u toku je obavljanje potrebnih procedura oko njene primjene, koja bi prema očekivanjima direktora Hukića, mogla zaživjeti za oko dva mjeseca na prostoru Grada. (V.J.)