Tuka:Povreda je učinila svoje,nisam se uspio dovoljno spremiti

Naš atletičar, Amel Tuka, nije uspio da se plasira u finale trke na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu.On je polufinalnu trku završio na sedmom mjestu, a povreda koju je ostavio iza sebe ipak je uzela danak.

– Moram priznati da se nisam osjećao baš dobro u polufinalnoj trci. Osjećao sam umor. Svjestan sam toga jer sam imao mjesec dana da se pripremim za ovo takmičenje. Povreda je odradila svoje. Iako sam ja optimista, i imao sam veliku želju da dođem na ovo EP, kao što rekoh povreda je učinila svoje i nisam se uspio dovoljno spremiti kako bih prošao što lakše kvalifikacije. Teško mi je zbog svega. Maksimalno sam se posvetio takmičenje, ali idemo dalje. Moje je da treniram i da se trudim i dalje, i akobogda forma će doći, rekao je Amel Tuka poslije završetka Evropskog prvenstva, te predstavio svoje planove za naredni period:

– Poslije ovog prvenstva me očekuje nekoliko mitinga gdje ću nastupati da popravim najbolje vrijeme ove sezone. Neću odustati, radim ono što najbolje zna, i vidjećemo kako će to završiti.   (oslobodjenje.ba)