Zgrada za raseljene osobe u Radakovu primila prve stanare

Prve četiri porodice danas su useljene u zgradu za raseljene osobe u Radakovu. Ova zgrada izgrađena je u okviru regionalnog stambenog programa i ovo je prvi primjer socijalno neprofitnog stanovanja u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Iako je ceremonija svečanog otvaranja bila zakazana za 30. juli morali smo je prolongirati, ali smo dobili odobrenje da možemo useljavati korisnike. Prvih četvero korisnika smo uselili danas, a ostale ćemo nadam se do kraja avgusta “, kaže pomoćnica gradonačelnika, Sumea Mujkanović.

Edhem Brgulja iz Rogatice kaže da je do sada promjenio ni sam ne zna koliko adresa stanovanja. Današnji dan kaže čekao je i evo dočekao.

Zahvaljujem se općini ovo je za mene mnogo značajno. Ja sam puno mjesta i adresa promijenio ne mogu ih sve ni nabrojati tako da je ovo sada za mene novi početak “, kaže Edhem.

 

Ševala Jošilović iz Šipova kaže da je 25 godina čekala da riješi stambeno pitanje.

Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se naprave stanovi za nas izbjeglice. Napokon ćemo se riješiti tuđih stanova. Zadovoljna sam, sretna i ne mogu vam opisati osjećaj, kaže Ševala.

Zgrada sa 62 stana napravljena je za raseljena lica koja nemaju mogućnost povratka u svoja prijeratna mjesta stanovanja iz različitih okolnosti.   /Nedžad G./