Prijem za članove Organizacionog odbora Zenica summer festa

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za članove Organizacionog odbora Zenica summer festa. Sadržaje zeničkog festivala prema procjenama organizatora ispratilo je preko 200 hiljada posjetilaca koji su imali samo riječi hvale, kojima se pridružio i gradonačelnik Kasumović.

Pokazali ste da ste i vi kao organizacioni odbor ali i RTV Zenica spremni za organizaciju manifestacija svjetskog ranga čime sam iskreno iznenađen ali i obradovan. Već sada uzevši u obzir ostvarene rezultate i reakcije posjetilaca možemo najaviti da će ova manifestacije postati tradicionalna“, istakao je Kasumović.

S obzirom da se u javnosti dosta govorilo o iznosima utrošenim za realizaciju ove manifestacije, gradonačelnik Kasumović je naglasio da je iz budžeta za finansiranje Festivala izdvojeno 55 hiljada maraka, dok su ostali troškovi pokriveni sponzorski.

Posao koji ste uradili najbolja je preporuka za RTV Zenica, zbog čega želimo da unaprijedimo uslove za vaš rad. Gradska uprava donijela je odluku da vam s tim ciljem dodjelimo prostorije Doma Armije i pozivam vas da u što skorije vrijeme prikupite projektnu dokumentaciju za realizaciju vašeg preseljenja u ovaj prostor,“ kazao je Kasumović.

Ispred Organizacionog odbora medijima su se obratili direktor RTV Zenica Nandino Škrbić i predsjednica Organizacionog odbora Sumeja Mujkanović koji su zahvalili gradonačeniku na ukazanom povjerenje kao i svim učesnicima Zenica summer festa.

– Mi smo već pokrenuli niz aktivnosti na formiranju Direkcije festivala kako bi što bolje pripremili sadržaje za naredni Zenica summer fest, što neće biti nimalo lako jer smo visoko postavili letvicu standarda za buduće festivale. Posebno smo ponosni što je bend menadžment Dubioze kolektiv najavio izdavanje DVD – a sa Zenica summer festa koji je snimala RTV Zenica što je potvrda kvaliteta produkcije i našeg rada“- kazao je Škrbić.

Predsjednica OO Sumeja Mujkanović zahvalila je gradonačelniku što je dopustio slobodu kreativnosti ovom timu koji je osmislio i realizovao Festival.

Nadam se da ćete našim građanima i ovoj Gradskoj upravi opet biti na raspolaganju da isto ovako kvalitetno i sa dobrom namjerom pravimo i druge programe koji će biti na radost i naših sugrađana ali i svih građana Bosne i Herecegovine“, zaključila je Mujkanović. (Sanel H.)