Tribina Stranke demokratske akcije u Zenici

Sinoć je održana tribini SDA BiH u povodu 28. godišnjice stranke u Zenici. Gosti tribine bili su Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i Šefik Džaferović, kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH.

U Bosanskom narodnom pozorištu govorili su o dosadašnjem radu Šefika Džaferovića, njegovim planovima u predstojećem periodu, kao i sve češćim navodima, kako su rekli, populista o njihovom međusobnom odnosu.

„Šefik Džaferović ne ide po mišljenje kod mene, već se mi uvažavamo, dobro slušamo jedan drugog, poštujući sistem Stranke demokratske akcije. Smatram da je upravo on neuporedivo kvalitetniji čovjek i političar od svih drugih protukandidata na predstojećim izborima. Nama ovdje sa balkanskim političkim „vukovima“ trrebaju ljudi sa iskustvom. U ovdašnjoj politici, kao i u pokreu, ima mnogo blefiranja i zato nam je potreban čovjek koji ne gubi živce, već poštujući procedure  vodi stavri u pravom smjeru. Uz to, uz sebe ima i najreferentniju stranku“, kazao je Bakir Izetbegović.

Komentirajući odnos Stranke demokratske akcije prema vanjskoj politici Bosne i Hercegovine  Izetbegović je napomenuo kako ovoj zemlji trebaju prijatelji i na Istoku i na Zapadu, pa tako i u islamskim zemljama, Turskoj, Kini…

„Na komentare populista ne reagiram. Zna koji su moji kroijeni i šta mi je raditi u najboljem interesu Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije“ , kazao je izmedju ostalog Šefik Džaferović, kandidat SDA za Predsjedništvo BiH.

Sinoćnja tribina emitirana je uživo putem Facebooka, a prisutni su imali priliku postavljati pitanja članovima rukovodstva stranke. (A. Huskić)