FHMZ: Od nedjelje sunčano, i dalje mogući lokalni pljuskovi

Za sutra meteorolozi predviđaju lokalno i mjesetimično slabu kišu, a u popodnevnim i večernjim satima, lokalne pljuskove, većinom slabe, u većem dijelu zemlje. Vjetar će biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, s temperaturama zraka između 26 i 31, na jugu zemlje od 32 do 36 stepeni.

Za nedjelju, 5. avgusta, previđa se sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. U jutarnjim satima u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove, a popodne su mogući slabi lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 27 i 32, na jugu zemlje od 32 do 36 stepeni.

U ponedjeljak, 6. avgusta, u BiH će preovladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalno pljuskovi u planinskim područjima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 stepena, na jugu zemlje od 33 do 36 stepeni.

Za utorak, 7. avgusta predviđa se sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U popodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 27 i 33, na jugu zemlje od 33 do 36 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.