Čelik na teškom ispitu u Širokom Brijegu

Pobjeda protiv Željezničara sa 1:0 u sjajnoj atmosferi na Bilinom polju pred oko 7.000 gledalaca unijela je dodatnu dozu optimizma u redove Čelika. Žrijeb je tako htio da ih već u narednom 3. kolu očekuje teško gostovanje na Pecari.

Široki Brijeg ima kvalitetan tim i na Pecari gosti teško osvajaju bodove. Za stručni štab Čelika imperativ je ostati neporažen i bili bi zadovoljni i sa neriješenim rezultatom. Šef struke Adnan Ornek na raspolaganju ima kompletan tim za naredni susret i neće biti zamjena u odnosu na prošlu utakmicu. Jedino će u stručnom štabu nedostajati kondicioni trener Sonkan Konan koji se vratio u Tursku.

Poslije susreta sa Željezničarom, trener Ornek najavio je nakon okončanja procesa reprograma dovođenje još četiri strana nogometaša koji će pojačati konkurenciju u timu i otkloniti određene nedostake u igri.

Prema najavama crveno-crna ekspedicija u Hercegovinu putuje u subotu, 4. avgusta  kako bi se što bolje pripremili za susret. Utakmica 3. kola Premijer nogometne lige BiH Široki Brijeg – Čelik igra se u nedjelju, 5. avgusta na stadionu Pecara od 20,30 sati.

U ostalim mečevima sastaju se:
Radnik – Krupa,
Mladost – Tuzla city,
Sloboda – Sarajevo,
Gošk – Zvijezda,
Željezničar – Zrinjski.
(M. Pripoljac)