VIDEO: Hit komedija “Svingeri” u subotu otvara Festival Ljetne večeri Studio Teatra

Hit komedija “Svingeri” Pozorišta Slavija Beograd, u subotu će otvoriti drugi po redu Festival Ljetne večeri Studio Teatra, koji se ove godine održava od 04. do 10. avgusta, na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici.

Festival, karakterističan po tome što sve predstave igraju na otvorenoj sceni, ove godine publici nudi sedam profesionalnih predstava domaćih i međunarodnih produkcija, te uključuje i dvije predstave za djecu.

Predstave za odrasle počinju u 21:00 sat, dok su predstave za djecu planirane za 20:00 sati.

Osim predstave “Svingeri”, publika će već u nedjelju, 05. avgusta imati priliku gledati predstavu za djecu “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”, u produkciji Kabare Teatra Tuzla. U ponedjeljak je na programu duodrama “Emigranti”, Kulturno-sportskog centra Kakanj, dok u utorak na Ljetnoj sceni igra “Derviš i smrt”, duodrama Studio Teatra. Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će tako mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH. Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra.

Organizatori ističu da ih raduje veliki interes građana za sve predstave Festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplexu Ekran Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici. Karte će se moći kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda.

Također, moguće je rezervisati ulaznice na facebook stranici Studio Teatra, na mail studio.teatar@gmail.com, kao i na broj telefona: +387 64 401 11 59.

LJETNE VEČERI STUDIO TEATRA – PROGRAM

INFORMACIJE I REZERVACIJE ULAZNICA NA :Porukom na našoj facebook stranici ☎ +387 64 401 11 59✉ studio.teatar@gmail.comPRODAJNA MJESTA: Club 072 Zenica Multiplex Ekran Zenica

Gepostet von Studio Teatar am Mittwoch, 25. Juli 2018