Sarajka uspavala, pa opljačkala ženu u Kineskom zidu

Sarajka O.A., rođena 1967. godine, koja trenutno boravi u Zenici, uhapšena je i sprovedena u službene prostorije Policijske uprave u Zenici. O.A. je osumnjičena da je u ponedjeljak, 23. jula, u popodnevnim satima, opljačkala K.N., rodom iz Ljubuškog, u stanu, u Ulici Mejdandžik broj 1.

Način na koji je to učinila podsjeća na scenarij iz trilera. Pljačkašica, za koju je kasnije utvrđeno da, zbog ranije počinjenih krivičnih djela, za njom traga i MUP Sarajevskog kantona, došla je na adresu stana K.N., pokucala joj na vrata, te, lažno se predstavljajući i tvrdeći da vlasnicu poznaje, ušla u unutrašnjost stana. Zatim je, kako se navodi u izvještaju Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, iskoristila pogodan momenat i u šoljicu s kafom stavila tablete, kojim je oštećenu uspavala i nakon toga joj, iskoristivši takvo njeno stanje, sa ruku skinula četiri zlatna prstena i iz ormara otuđila novac u iznosu od 300 EUR i 200,00 KM, kao i određenu količinu kafe.

Kao rezultat prikupljenih saznanja, 31. jula je, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, u Ulici Dr. Ćire Truhelke, izvršen pretres stana, u kojem je boravi osoba O.A., koja je tu i pronađena, skupa sa predmetima otuđenim u ovoj teškoj krađi.

Slučaj je prijavila kćerka oštećene, koja je majku pronašla u stanu, u besvjesnom stanju i sa modricama i krvnim podljevima na tijelu, za koje se pretpostavlja da je zadobila od ležanja na podu.

Optužena je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na nadležnost i dalje postupanje.