Gipser iz Tomislavgrada našao i vratio torbu s većim iznosom novca, vlasnik iz Zenice

“Nisam ni trenutka dvoumio šta s torbom i novcima u njoj, odmah sam otišao u zgradu Policijske uprave u Tomislavgradu i predao torbu policajcima”, kaže pošteni nalazač iz duvanjskog sela Sarajlija…

A pošteni nalaznik je gipser Ante Papić (rođ. 1971.), koji se jučer ujutro uputio na posao jer ga je njegova kolona čekala.

“Vozeći obilaznicom oko Tomislavgrada, u polju, nedaleko od benzinske pumpe, ispod Šarčeva skladišta, uz kraj ceste vidio sam odbačenu crnu torbu, srednje veličine. Pomislio sam da ju je netko odbacio, pa ipak… Vratio sam se, pogledao gotovo novu torbu, uzeo je, otvorio, a unutra su bili lični dokumenti, još neki papiri, bijela koverta i u njoj novci različitih apoena. Nisam ni trenutka ramišljao, zatvorio sam torbu i otišao u Policiju, gdje su bili Drago Papić-Gigo i Ivan Perković-Ića. Sva trojica smo pregledali sadržaj torbe, prebrojili novac, a bile su tu i vizitke i lični dokumenti. Ja sam otišao raditi, a njih dvojica počeli zvati vlasnika”, ispričao je za Tomislavnews.com pošteni nalaznik Ante Papić iz Sarajlija, Tomislavgrad, dodajući da je uvijek mislio kako u tuđem novcu nema sreće. Kaže kako su ga kolege zezali da je mogao dobre novce imati ležeći, a ne na gipsu.

Tek je bio došao s posla kada smo razgovarali s njim, pa kaže ne zna je li ga vlasnik zvao, te da nikakva nagrada ne dolazi u obzir, samo je vratio tuđe.

Policajac Drago Papić – Gigo iz duvanjskog sela Vedašića kazao je kako je odmah nazvao vlasnika i pitao ga gdje se nalazi i je li imao crnu torbu s novcem i dokumentima?

“On je to potvrdio i rekao kako je krenuo na more, a nije bio primijetio da nema torbe u autu. Rekao je cijeli sadržaj torbe, novac tačno u pfenig koliko ima, i nije bilo razloga da posumnjamo u njegovo vlasništvo. Kad smo mu rekli da je torba u Policiji u Tomislavgradu i da je sve što je nabrojao u torbi, bio je presretan. Došao je kod nas, predali smo mu torbu, zahvalio je i tražio broj telefona poštenog nalazača kako bi mu se odužio. Kazao je kako bi u današnje vrijeme malo ko tako postupio, posebno kada novce nađe doslovce u polju”, kazao nam je Gugo, a to smo čuli i od Iće.

Vlasnik pronađene torbe s novcem je poslovni čovjek – menadžer iz Zenice, inicijala A. K.

Policajac Papić nam je još rekao da je vlasnik pronađenog novca kazao kako se i ovaj put uvjerio da se dobro dobrim vraća, jer je on u životu dva puta pronašao tuđi novac i vratio ga.

Ovo je još jedna priča o poštenim ljudima i šta reći, svaka im čast!

ZenicaInfo/www.tomislavnews.com/Foto : FB