FOTO: Očajni Željezničar poražen u Zenici: Dedić pogodio za veliko slavlje Čelika!

Čelik je u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom polju dočekao Željezničar, a na kraju u jednoj jako dobroj utakmici slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Prvih 45 minuta u potpunosti je pripalo domaćim fudbalerima koji su potpuno nadigrali favorizovane goste iz Sarajeva.

Krenuli su igrači Čelika ambiciozno i u šestoj minuti propuštaju kolosalnu šansu. Okić je izašao sam pred Kjosevskog, ali golman Želje čudensom odbranom spašava svoj gol.

Imao je potom Blagojević u 29. minuti prvi šut u okvir gola Čelika, ali je Dujković siguran, da bi u 45. minuti Čelik propustio još jedan zicer. Salčinović je sam pred golom, ali Pavić ga uspijeva blokirati i spasiti svoj gol.

Prvo poluvrijeme okončano je dobrom šansom za goste. Pavić se našao na nekoliko metara od gola i šutirao je glavom, neprecizno preko gola i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 0:0.

Čelik i u nastavku kreće ofanzivno. Imali su odmah na otvaranju drugog poluvremena šansu da iskoriste konfuziju u odbrani Plavih, ali su se spetljali u ključnim trenucima meča.

U 52. minuti Željo ima veliku šansu. Prvo udarac Rodina brani Dujković, a u nastavku akcije Bakrač ne uspijeva zabiti sa sva metra.

Tek u 73. minuti Čurjurić sa 30-ak metara dobrim šutem pokušava nešto napraviti, lopta odlazi preko gola. Kontrolisao je Željo loptu u tim trenucima, ali do prave šanse jednostavno nisu mogli da dođu.

Zato je svu nemoć Plavih Čelik iskoristio u 83. minuti. Mladi Šehić koji je tek ušao u igru gubi duel sa Okićem, ovaj nesebično upošljava Dedića koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na Bilinom polju.

Do kraja Željezničar nije mogao ništa. Čelik je zadržao prednost i slavili su veliku pobjedu nad očajnim i potpuno indisponiranim timom sa Grbavice.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Čelik – Željezničar 1:0 (Dedić 83’)

ČELIK: Dujković, Bevab, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Salčinović, Okić, Karamatić, Livaja, Jamak, Šišić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Blagojević, Zajmović, Veselinović, Vranješ, Osmanković, Rodin.

Izvor: sportsport.ba