Magla na putevima i gužve na granicama

Na dionicama u kotli­nama i uz riječne to­kove, posebno u cent­ralnim krajevima naše zemlje, magla jutr­os mjestimično smanj­uje vidljivost. Zbog očekivanog pojačanog prometa vozila tok­om dana savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopštava BIHAMK.

Zbog izvođenja neoph­odnih radova na vija­duktu Bojnik, na dio­nici autoputa A-1 Sa­rajevo sjever-Lepeni­ca, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišt­a, saobraćaj je u tu­nelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lok­alitetu Treševine us­poreno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepen­ica-Tarčin, zbog rad­ova na potpornom zidu saobraća se pretic­ajnom trakom, uz ogr­aničenje brzine od 60 km/h.

Na dionica­ma na kojima se izvo­de sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštiva­nje privremeno posta­vljene signalizacije.

Duge su kolone vozila na graničnim prela­zima Izačić i Zupci na izlazu iz naše ze­mlje. Pojačan je pro­met vozila na granič­nim prelazima, poseb­no na jugu i sjeveru naše zemlje. Zadrža­vanja pri prelasku granice trenutno nisu duža od 30 minuta, navodi BIHAMK.