Nastavlja se program Zenica Summer Festa

Koncertom Frenkija prošle sedmice, otvorena je manifestacija Zenica Summer Fest, prvi ljetni festival na otvorenom u Zenici. Danas je najavljen ostatak programa.

U okviru programa Zenica Summer Festa, u subotu, 21. jula u Gradskom parku, maestralni solisti i muzičari zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra, pod upravom dugogodišnjeg direktora, profesora Ahme Muharemovića, poklanjaju publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Zenice na otvorenom.

Vidjet ćete da smo se mi potrudili da za svaku priliku, pogotovo za ovu, pripremimo interesantan program i aranžmane koji će biti slušljivi. Svako će sigurno naći kompoziciju za sebe, u bržem ili u sporijem tempu, klasičnu kompoziciju prilagođenu ovim aranžmanima, – istakao je danas profesor Ahmo Muharemović.

Pored zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra, u narednih 15-ak festivalskih dana, predstavit će nam se i Ansambl Bosnia Folk, Udruženje estradnih izvođača dovešće nam vrsne muzičare iz cijele BiH, biće održana i tradicionalna Noć rokenrola na Vranduku. Zeničani će moći uživati i u Plesnoj večeri na otvorenom, koja će biti priređena u organizaciji plesnih klubova Shadows i Stars, zajedničkoj predstavi studio Teatra i Bosanskog narodnog pozorišta i sadržajima za najmlađe.

Tokom ljetnih manifestacija na području grada, pored policijske uprave, biće angažovane vatrogasne i ekipe Hitne pomoći.

Kad su u pitanju koncerti poznatih pop-rock zvijezda, kao najatraktivniji se izdvajaju koncerti Nene Murića i njegovog benda Rock trajanja, Adisa Škalje, Al’Dina i naravno, nastup najpoznatijeg regionalnog benda. Dubioza kolektiv nastupa na Kamberovića polju, 3. avgusta u 20 i 30.

Posebno je važno istaći da su apsolutno svi sadržaji, uključujući i koncerte, potpuno besplatni za sve posjetioce.

Radio Televizija Zenica pripremila je još jedno iznenađenje. U okviru Zenica Summer Festa predstaviljamo i Zenica Summer quest.

Učešćem u Zenica Summer quest-u, naši sugrađani, kao i svi oni koji se u vrijeme Festivala zadese u gradu, biće u prilici da odgovarajući tačno na postavljena pitanja, dobiju i prigodne nagrade. Biće to zgodne i simpatične nagrade, koje će biti dodijeljene za nekoliko tačno odgovorenih pitanja vezane za Zenica Summer Fest, – kazao je producent Radio-televizije Zenica, Taib Bajramović.

Prvi naredni program je sutra u Gradskom parku u Zenici. (M. Imamović)