Nastavlja se izgradnja četiri školske sale u Tešnju

Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Suad Huskić, Općinski načelnik potpisali su danas u Tešnju Ugovor o nastavku gradnje četiri školske dvorane na prostoru općine Tešanj.

Vrijednost potpisanih ugovora je 780.000,00 KM.

Riječ je o školskim dvoranama pored osnovnih škola u Šijama, Kaloševiću, Jablanici i Miljanovcima čija je gradnja počela u 2016.-toj godini. Ugovorima koji su danas potpisani planiran je završetak školske sale u Šijama te izrada montažnih fasadnih panela, unutrašnjih pregrada sa uređenjem podloge u preostale tri školske sale.

Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK je naglasio da Vlada ZDK ove godine za škole na području općine Tešanj izdvaja više od milion maraka. Osim projekta izgradnje školskih sala, tu je i projekat rekonstrukcije područnih škola.

Posebno želim naglasiti dobru saradnju sa Općinom Tešanj koja je uključena u većinu ovih projekata, a u kojima učestvuju i građani, i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama“, istakao je.

Bili smo odlučni kada smo istovremeno započeli gradnju ne jedne ili dvije, nego četiri školske sale. Drago mi je zbog današnjih ugovora i nastavka radova te posebno zbog partnerskog odnosa sa Vladom ZDK. Partnerski odnos daje ovakve rezultate. Do završetka projekta potrebno je još oko 600.000 KM. Nadam se da ćemo ubrzo obezbijediti potrebna sredstva za završetak cijele investicije, koja će u konačnici iznositi oko 2 miliona KM. Sretan sam jer znam da će uskoro oko 1500 učenika imati adekvatne uslove za nastavu tjelesnog odgoja“, kazao je općinski načelnik Suad Huskić.