FOTO: Obilježeno deset godina časopisa “Anali Pravnog fakulteta”

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, obilježeno je jučer deset godina časopisa “Anali Pravnog fakulteta” i predstavljen 20. jubilarni broj.

Održan je Okrugli sto o temi “MARKET FREEDOMS AND HUMAN RIGHTS IN EU“. Uvodničari su bili asistent Iuris Mareike Fröhlich (LL.M, Europe-Institut of Saarland University), prof. Darko Samardzić (PhD Hamburg), studenti dodiplomskog studija Pravnog fakulteta Amina Hasanović, Ajna Mahmić i Emir Živčić, kao i studenti doktorskog studija, magistri Džejna Suljević, Derviša Zahirović i Faris Godinjak. 

Popodne su održana prigodna obraćanja povodom 10 godina izdavanja časopisa „Anali Pravnog fakulteta“ i predstavljen je 20. jubilarni broj. Ovom prilikom prisutnima su se obratili prof.dr.sc. Enes Bikić i prof.dr.sc. Zlatan Meškić, glavni urednici i doc.dr.sc. Maša Alijević, urednica ovog broja.

Danas je promovisana knjiga „Osnove nasljednog materijalnog prava u Bosni i Hercegovini“ autora prof.dr.sc. Enesa Bikića, Sefedina Suljevića i doc.dr.sc. Alaudina Brkića. Namjena ove knjige jeste da ona postane udžbenik za studente druge godine Pravnog fakulteta, a kao takva predstavlja jedinstveno izdanje u Bosni i Hercegovini, saopšteno je sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.