Forum građana Zenice: Medaljon Kulin ban za fudbalske legende

Predsjedništvo Foruma građana Zenice je odlučilo da velikanima bh. nogometa, Vedadu Ibiševiću, Zvjezdanu Misimoviću i Emiru Spahiću, koji se danas opraštaju od nogometne A reprezentacije BiH, dodijeli najveće priznanje pozlaćeni “Medaljon Kulin ban” za izuzetan doprinos u promociji i afirmaciji grada Zenice i Bosne i Hercegovine u svijetu.

Ovo priznanje je utemeljeno 2003. godine u sklopu manifestacije “Od Kulina bana i dobrijeh dana” koja je organizovana pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništava BiH, a povodom obilježavanja 800. godišnjice potpisivanja Bilinopoljske izjave. Na taj način banu Kulinu, utemeljitelju bosanske državnosti, putem pozlaćenog medaljona kao i PTT markice dato trajno obilježje.

Mi u Forumu građana Zenice smo ponosni što se utakmice naše reprezentacije odigravaju u Zenici na stadionu “Bilino polje”. Radeći za dobrobit građana i grada Zenice u 2009. godini tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo organizovali smo dvije savremene FAN ZONE na Kamberovića polju za kolektivno bodrenje naše reprezentacije uz prijenose ključnih utakmica protiv Belgije i Turske. Tokom priprema u Zenici naši reprezentativci su učestvovali u raznim humanitarnim aktivnostima, a odazivali su se i u drugim situacijama kao što je bila humanitarna nogometna utakmica “Zmajevi za zeničko srce”, održana 2010. godine u gradskoj Areni za teškog oboljelog Kenana Kremića, – podsjećaju iz Foruma građana Zenice.

Građani Zenice su zahvalni našim Zmajevima što su svojim igrama i pobjedama, uz fantastičnu podršku publike iz svih krajeva BiH, iz Zenice slali signale pozitivne energije kako nama u BiH tako i našim zemljacima diljem svijeta.

Pozlaćeni medaljon KULIN BAN dobitnicima će biti uručen na stadionu, nakon što u dvadesetoj minuti utakmice napuste igru.