U petak i subotu rasplet grupne faze Ramazanske lige

Ramazanska liga u Zenici se već u svojoj drugoj godini održavanja postavila kao nezaobilazan događaj tokom noći mjeseca Ramazana.

Ono što je specifično za ovu ligu koja ima koncept grupne i knock-out faze je odigravanje utakmica u kasnim večernjim satima na terenu sa vještačkom travom. Šesnaest ekipa se bori za prestižni naslov kroz četiri sedmice utakmica koje se igraju petkom i subotom.
Do sada su odigrane utakmice grupa A i B iz kojih imamo učesnike 1/4 finala, a za vikend koji nas očekuje tačnije petak i subotu vidjet ćemo rasplet u grupama C i D. Iz ovih grupa ćemo dobiti još četiri učesnika 1/4 finala pa će tako biti kompletan kostur knock-out faze.
Grupa C – petak: Blatuša – Lokvine, Nur Han – Donja Vraca, Nur Han – Blatuša, Donja Vraca – Lokvine, Lokvine – Nur Han, Blatuša – Donja Vraca. Početak programa je u 23,20 sati.
Grupa D – subota: Kočeva – Gornja Gračanica, Gornja Zenica – Sejmen, Gornja Zenica – Kočeva, Sejmen – Gornja Gračanica, Gornja Gračanica – Gornja Zenica, Kočeva – Sejmen. Početak programa je također, u 23,20 sati.
Sve utakmice igraju se na terenu Turski park u Zenici. (N.G.)