Stonoteniseri Mladosti borit će se za prvaka države

Danas je u Vogošći odigran treći meč, majstorica, polufinala play off-a za prvaka Bosne i Hercegovine u stonom tenisu između domaćina, ekipe STK Vogošća i zeničke Mladosti. Mladostaši su nakon tri sata borbe uspjeli ostvariti veliku pobjedu rezultatom 4-3 i izboriti finale play offa za prvaka BiH.

Rezultati po mečevima:
Aličić – Konjić 1-3
Šeta – Dizdarević 2-3
Miličević – Zahirović 3-1
DUBL Miličević/Aličić – Konjić/Dizdarević 3-0
Aličić – Dizdarević 0-3
Miličević – Konjić 3-1
Šeta – Zahirović 1-3

Ovom pobjedom ekipa Mladosti je izborila drugo finale u 20 godina postojanja kluba što je već samo po sebi veliki uspjeh, a u finalnom meču koji je na programu 2. juna, zeničani će igrati protiv branioca titule, ekipe STK Mostar.
Pred igračima Stonoteniskog kluba Mladost je naporna sedmica, tako da već u utorak, 22. maja reprezentacija Bosne i Hercegovine u stonom tenisu igra drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv jake reprezentacije Srbije. Edin Konjić, član STK Mladost, je i za ovu akciju naše selekcije dobio poziv tako da će pokušati pomoći reprezentaciji u ovom susretu. Meč se igra u utorak u Brčkom sa početkom u 19:30 sati.
Narednog vikenda, 26. i 27. maja na rasporedu je i pojedinačno državno prevenstvo za seniore koje će se igrati u Jablanici, a na istom će nastupiti i igrači Mladosti koji se nadaju da će nastaviti sa dobrim rezultatima i u pojedinačnoj konkurenciji. (M.P.)