TMK Krivaja, primjer uspješnog oporavka i brend za kvalitetnu gradnju

0
548

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona posjetio je Tvornicu montažnih kuća Krivaja i sastao se sa menadžmentom ove izuzetno uspješne kompanije.

Iako je fabrika u potpunosti izgorjela 2015. godine, menadžment je zajedno sa zaposlenicima obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.

„Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije, ona je lider u regiji u montažnoj gradnji. Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. Ovo je kompanija koja najveći dio proizoda izvozi,“ istakao je Galijašević.

Dodao je da posebno raduje da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, a što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

„Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući ovakvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada Zeničko-dobojskog kantona opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu“, kazao je Galijašević.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime