Pljuskovi s grmljavinom do kraja sedmice

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, najavljuje Federalni hidrometeoroloski zavod.

Grmljavina je najizglednija od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje pljuskovi i grmljavina. Lokalno će pljuskovi biti i obilni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi od sredine dana prema večernjim satima. Moguća je i slaba grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 26°C.

U subotu sunčanije u Hercegovini. U Bosni se u drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti koji će donijeti lokalne pljuskove i grmljavinu. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 28°C.