FOTO: U mirnoj šetnji za Davida i Dženana učestvovalo između 400 i 500 Zeničana

Mirna šetnja za Davida Dragičevića okupila je danas na ulicama Zenice 400 do 500 Zeničana, koji su defileom ulicama grada, izrazili podršku nastojanju da se okolnosti u vezi sa smrću ovog mladog banjalučkog studenta izvedu na čistac.

Podršku skupu svojim je prisustvom dao i otac Dženana Memića, koji tvrdi da je i njegov sin ubijen, da nije poginuo nesretnim slučajem.

Dvije godine je prošlo kako mi je sin pronađen pronađen onesviješten s ranom na glavi. Ubica do danas nije pronađen, ali to će se desiti, pravda će pobijediti!, – poručio je Dženanov otac, Muriz Memić. Dženana je u Sarajevu udario kombi, čiji je vozač pobjegao sa mjesta nesreće. Porodica Memić smatra da se pravi ubica krije.

U više gradova Bosne i Hercegovine, građani su podržali nastojanja roditelja 21-godišnjeg Davida Dragičevića, da se rasvijetle okolnosti u vezi sa nestankom i smrću svog sina.

David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel. Davidova smrt je izazvala odjek i reakcije u javnosti, budući da je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali ne i da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo.

Zeničani su danas šetnjom Titovom ulicom, duž Glavne gradske magistrale i natrag do glavnog trga, potpisima i paljenjem svijeća izrazili podršku Davidovim i Dženanovim roditeljima, kao i svima kojima je stalo do pravde i istine o gašenju dva mlada života i o svima koje je zadesila slična sudbina.

Inicijativa za organizaciju ovog događaja potekla sa Facebook grupe podrške Davidu i Dženanu.

foto: Nedžad Glibo