Škrbić se susreo sa ambasadorom Azerbedžana u Beogradu

Ambasador Eldar Hasanov uvodničar na Međunarodnom biznis forumu u Sarajevu

Danas je ambasador Republike Azerbejdžan, za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Eldar Hasanov, u rezidenciji Ambasade u Beogradu primio delegaciju Evropske nezavisne agencije, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem. Razgovaralo se o pripremama za narednu, 38. Ceremoniju proglašenja evropskih najmenadžera i ličnosti godine, koja će biti održana 5. jula u Sarajevu.

Ambasador Hasanov će 5. jula biti učesnik ovogodišnjih ,,Sarajevskih privrednih susreta’’ koje organizuje Direkcija Agencije iz Zenice.

Nagrade za Azerbejdžan

Na sastanku u Beogradu, predsjednik Agencije, Pane Škrbić, upoznao je ambasadora, Eldara Hasanova, da je za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu nominovano oko 200 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih dvadesetpet.

Za nagradu su nominovana i dva izuzetno uspješna predstavnika Azerbejdžana, generalni direktor jedne od najvećih i najuspješnijih azerbejdžanskih kompanija AZVIRT, Aliyev Kamil Ali, te član Parlamenta Republike Azerbejdžan Dževanšir Fejzijev (Javanshir Feyziyev).

Inače, Ceremoniji u Sarajevu će prisustvovati oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika iz regiona jugoistične i srednje Evrope, a među kojima su predsjednici šest država i vlada iz regiona koji su već potvrdili dolazak u Sarajevo.

Biznis forum

Takođe, 5. jula u Sarajevu će biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, a u okviru toga je i tema o najkonkretnijoj daljoj saradnji i investicijama Republike Azerbejdžan u zemljama jugoistočne Evrope, o čemu će kao uvodničar govoriti ambasador Hasanov i biznismen Kamil Aliyev iz Azerbejdžana.

Pripreme za 38. Evropski izbor najmenadžera 5. jula u Sarajevu teku odlično i prema planu. Nezavisni evropski žiri, na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno obavlja svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje bolja manifestacija nego ikada do sada.

Akcenat ovogodišnjih Sarajevsakih privrednih susreta je kako unaprijediti saradnju i prijateljstvo među privrednicima, građanima i državama regiona. Najveći doprinos širenju i jačanju saradnje daju upravo menadžeri i privrednici, koji se u tome nalaze ispred političara, – izjavo je Pane Škrbić, predsjednik agencije EUROMANAGER.