Sjednica Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti Zenica

Sinoć je u Zenici održana sjednica Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti Zeničko-dobojskog kantona kojom je predsjedavao predsjednik, mr. Ramo Isak. Sjednici je prisustvovao i aktivno učestvovao i predsjednik A-SDA BiH, mr. Nermin Ogrešević sa svojim saradnicima Mirzom Topčagićem, zastupnikom u Parlamentu Federacije BiH, i Muhamedom Alićem, članom Predsjedništva A-SDA BiH.

Na sjednici je izvršena analiza funkcioniranja gradskih i općinskih odbora i razmatrana je informacija o predizbornim i izbornim aktivnostima Stranke. Imenovan je i Kantonalni izborni štab A-SDA Zeničko-dobojskog kantona i utvrđene su smjernice za njegovo efikasno djelovanje.

Konstatovano je da su u gradskim i općinskim organizacijama Stranke do sada obavljene sve planirane predizborne pripreme, te da je izvršeno značajno organizaciono, statusno i kadrovsko jačanje Stranke. Predsjednik Ogrešević je potvrdio da postoji ozbiljno interesovanje političkih subjekata za stratešku izbornu i postizbornu saradnju, što potvrđuje da je rejting A-SDA na bosansko-hercegovačkoj političkoj sceni u porastu i u stalnoj žiži političke javnosti.

Stranka A-SDA će u narednom periodu izvršiti procjenu stranačkih kadrovskih potencijala u cilju pozicioniranja kandidata za izborne liste, a posebno žena koje će na listama Stranke demokratske aktivnosti biti zastupljene u minimalnom procentu od 40%.

Kantonalni odbor je iskazao punu podršku predsjedniku Ogreševiću i organima stranke u kreiranju i provođenju izborne politike Stranke, kao i saradnji sa potencijalnim političkim partnerima.

Kantonalni odbor ASDA Zenica