FOTO: Zavirili smo u prostorije Centra za obuku policijskih službenika…

Uoči Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, 15. maja, koji se i ove godine obilježava nizom aktivnosti, zenički su novinari imali priliku zaviriti u prostor novoizgrađenog Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice, heliodroma i centralne arhive u Lukovom polju.

Sutra će biti zvanično otvoren ovaj moderni, multifunkcionalni objekat, u kojem će uz Dan policije biti održana centralna svečanost.

15. maj obilježava se kao Dan policije . U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja, a kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika MUP-a i istim su uručeni prigodni paketi.  Dana 15.05.2018. godine, sa početkom u 10,00 sati, u Zenici, u Lukovom Polju, održat će se centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma, na kojoj će biti svečano otvaranje Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice, heliodroma  i centralne arhive.

Fotografije sa ovog događaja donosimo u foto-zapisu Sanela Hasanovića.