Firma Eldina Vračea investira u rekonstrukciju Gradske kafane

Za iduću sedmicu najavljeno je potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Gradske kafane. Na treći javni poziv za davanje pod zakup prostora ovog objekta stigla jedna ponuda – ona zeničkog privrednika Eldina Vračea.

Potpisivanje ugovora je najavljeno za četvrtak, nakon čega bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji objekta. Investitor najavljuje da će u ovaj posao uložiti između 700 hiljada i milion KM, a prema prognozama, svi poslovi biće završeni u naredna tri do četiri mjeseca.

Prije godinu dana je raspisan prvi javni poziv za davanje pod zakup zeničke Gradske kafane, a na treći je stigla jedna validna ponuda.

Na račun grada uplaćeno je 10 hiljada KM depozita, gradske službe pripremaju ugovor i nadam se da će za desetak dana početi radovi na rekonstrukciji objekta, – kazao je za Zenica Info, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Investitor ima obavezu da radove obavlja po usvojenom idejnom projektu. Na njemu je sav finansijski teret rekonstrukcije, kao i troškovi korištenja objekta.

Ugovorom ćemo dobiti objekat Gradske kafane pod zakup na 15 godina. U rekonstrukciju ulažemo isključivo svoje novce, kao i svu odgovornost, jer od Grada smo dobili ruševinu, – izjavio je Eldin Vrače, čije će preduzeće biti nosilac ovih aktivnosti.

Objekat Gradske kafane je izgrađen davne ‘77.  Zatvoren je 30 godina poslije, nakon stečaja Ugostiteljskog preduzeća Dionis, čija je Gradska kafana bila dio. (R. Šabanović / S. Stević)