Izabrano novo rukovodstvo Foruma građana Zenice

Faruk Kadrić izabran je za predsjednika Foruma građana Zenice na redovnoj izborno-izvještajnoj sjednici Skupštine ovog udruženja.

Ovom prilikom su razmatrani i usvojeni izvještaji o radu i o materijalno-finansijskom poslovanju u 2017. godini, zatim izmjene i dopune Statuta, te izabrani nosioci funkcija u organima Foruma građana Zenice i prezentirane programske odrednice rada za 2018.

Za predsjednika Skupštine izabran je Vladimir Franjić, a za potpredsjednike Slavica Hrnkaš i Abdulah Frndić.

Za predsjednika Foruma građana Zenice izabran je Faruk Kadrić, Tvrtko Mišanović, Mirsad Mujkić, Bojan Gvozdenović, Vukica Marjanović – Suljić, Amna Sarajlić, Zlatan Dizdarević, Alma Huskić i Faruk Čolić.

Za predsjednika Nazornog odbora izabran je Ismet Brdarević, a za članove Muhamed Hodžić i Ferida Kukić, dok je za predsjednika Suda časti izabran Sead Brljevac, a za članove Atina Bihorac i Jasmina Gasal. Vadovų ir darbuotojų paieška, personalo atranka bei mokymai Primum Esse daugiau.

Novoizabarni predsjednik Forum građana Zenice, Faruk Kadrić, naznačio je programske odrednice rada za 2018. godinu, koje se odnose na građanski aktivizam, očuvanje kulturno-historijske nasljeđa i tradicije, ekologiju, nastavak realizacije započetih i pokretanje novih projekata za dobrobit građana i grada Zenice u partnerstvu sa NVO i Gradskom upravom, izrada monografije Foruma građana i druge aktivnosti.