FOTO: Sjećanje na poginule pripadnike MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

U okviru obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, danas je u sjedištu MUP-a u Zenici, položeno cvijeće na spomen ploču podignutu pripadnicima Ministarstva poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

U prisustvu članova porodica poginulih i umrlih policajaca, cvijeće su položili ministar, Nikola Arsenić i policijski komesar, Semir Šut.

Cvijeće su položile i delegacije Sindikata MUP-a, ZDK i Grada Zenice, kao i gradske Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zenica.

– Ovo je prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika MUP-a ZDK, koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu BiH, – poručili su čelnici MUP-a.

Policijski komesar, Semir Šut je istakao da bez njihove žrtve, kao i članova njihovih porodica, danas ne bi imali slobodu i priliku za školovanje, posao, karijere i građenje bolje budućnosti.

Za članove porodica poginulih pripadnika MUP-a, tokom dana priređeno je druženje i zajednički ručak na izletištu Smetovi. (Š.B.)