Saudijci otvorili luksuzno naselje i grade elitni hotel na Vlašiću

U selu Mudrike na platou planine Vlašić, na samo tri kilometra od Ski-centra Babanovac, otvoreno je turističko naselje „Lotos 1“ u kojem je smješteno 10 objekata na površini od 20 dunuma. Riječ je o prvoj fazi investicije u koju je do sada uloženo 1,2 miliona KM od kupovine zemljišta i svih potrebnih dozvola do izgradnje.

Svečanosti u Mudrikama prisustvovali su prvi kupci objekata iz Kraljevine Saudijske Arabije, predstavnici Općine Travnik i brojni mještani.

Ovo je turističko naselje čija je izgradnja počela u martu prošle godine. Radi se o 10 luksuzno opremljenih vila. Ovo će biti turističko naselje otvorenog tipa, jer ćemo izgraditi i igraonice za djecu i svi gosti moći će uživati u ovom dijelu Vlašića, – kazao je Elvedin Mehić, izvršni direktor kompanije „Ghamdi“ za BiH, naglasivši kako su već stigli prvi gosti koji su zainteresirani za daljnja ulaganja.

Novo turističko naselje „Lotos 1“ u Mudrikama svečano su otvorili načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i dr. Said el-Gamdi (Ghamdi), vlasnik kompanije.

Arapi ulažu u raznim dijelovima svijeta, ali s obzirom na to da je Bosna privlačna zbog svoje klime, posebno ljeti i Vlašić je poseban ljeti, mi smo se odlučili da investiramo upravo ovdje na ovom mjestu. Ovih deset vila je samo početak i slijedi izgradnja hotela. Dokumenti su dobiveni i mi ćemo od Mudrika napraviti grad, – kazao je El-Gamdi.

Jedan od vlasnika objekta Jusuf nije krio zadovoljstvo ljepotama Bosne i Vlašića.

Kao student obišao sam cijeli Evropu, sve turističke destinacije, ali u Bosni je najljepše. Ljudi u Bosni i Hercegovini su posebni, – kazao je Jusuf.

Izgradnja hotela na ovoj parceli je investicija od tri miliona KM i gradnja počinje uskoro. Prvim vlasnicima uručeni su ključevi, a riječ je o saudijskim državljanima, doktorima medicine, pravnih nauka i biznismenima.

Zahvaljujući ovoj investiciji, i mještani Mudrika su riješili svoje dugogodišnje probleme, od snabdijevanja vodom do kanalizacije i odvoda otpadnih voda. Lokalna džamija dobila je grijanje.

Izvor: Dnevni avaz