U BiH u srijedu sunčano, krajem dana u Bosni naoblačenje s pljuskovima

U Hercegovini se u srijedu očekuje sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u većem dijelu Bosne će usloviti jače pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 14, a najviša dnevna temperatura između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima se prognoziraju pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U BiH je danas preovladavalo pretežno sunčano vrijeme. U Bosni su u drugoj polovini dana registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 11, Ivan-sedlo 21, Sokolac 22, Bihać i Livno 23, Srebrenica 24, Banja Luka, Sanski Most, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 25, Bugojno, Grude i Široki Brijeg 26, Bijeljina, Doboj i Gradačac 27, Mostar i Zvornik 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.