Armin Muzaferija i hafiz Aziz Alili predstavili spot i ilahiju “Tvom Resulu”

U prelijepom ambijentu Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu nedavno je upriličena promocija spota i ilahije “Tvom Resulu” Armina Muzaferije, koju je snimio u duetu sa hafizom Azizom Alilijem na tekst prof. Džemaludina Latića.

Tekst je urađen na postojeću tursku melodiju autora Mumina Sarikaya, a za aranžman je bio zadužen Amar Češljar. Prostor jedne od najstarijih kulturnih institucija na Balkanu bio je idealno mjesto da brojni prisutni gosti, Arminove kolege i prijatelji, te predstavnici medija po prvi put čuju izuzetnu melodiju, koju su Muzaferija i Alili iznijeli na najbolji način, što su reakcije i aplauzi i potvrdili.

Kada vam neko spomene ilahije, prva asocijacija je hafiz Aziz Alili. Velika mi je čast da sam ovu predivnu ilahiju izveo zajedno sa njim. Sretan sam što smo okupili odličan tim, zasigurno najbolji, koji je radio na ovoj numeri. Među njima su, svakako, profesor Džemaludin Latić, Amar Češljar, i, naravno, cijela postava muzičara koja je radila na relaciji Sarajevo- Ankara. Hvala Bogu da me je počastio ovakvim projektima i okruženjem od kojeg možete očekivati samo dobro. Sretan sam da je ova ilahija ugledala svjetlo dana pred mubarek ramazan, i nadam se da će na neki način još više probuditi ljudska srca i osnažiti ljubav prema našem Poslaniku, a.s. – kazao je Muzaferija na predstavljanju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Prisutnima se obratio i hafiz Aziz Alili, koji je također izrazio zadovoljstvo što je dio ovog prelijepog projekta.

Ponosan sam na ilahiju, jer je urađena po svjetskim standardima, a za to je Armin najviše zaslužan. Drago mi je što ilahijama pristupa sa ovolikim poštovanjem i mnogo aška. Sretan sam i da veliki broj mladih ljudi radi na očuvanju ilahije, i da se na taj način obogaćuje naš duhovni život. Neka ova predivna ilahija bude ramazanski poklon svima koji sa nestrpljenjem čekaju mubarek ramazan– poručio je hafiz Aziz Alili.   (Š.B.)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime