Ambasador Ferguson kod gradonačelnika: Giljotina propisa u korist biznisa

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Edvard Ferguson, posjetio je danas Gradsku upravu u Zenici gdje je razgovarao sa gradonačelnikom, Fuadom Kasumovićem o početku realizacije projekta koji se odnosi na privlačenje investicija.

Sastanku je prisustvovala i menadžerica Projekta, Ruvejda Aliefendić, predstavnica razvojne institucije pri Svjetskoj banci.

Radi se o Projektu privlačenja investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou-LIFE.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je podsjetio da je u toku reforma javne uprave, a kroz nastavak provedbe projekta Lajf slijedi takozvana „giljotina propisa“.

Krajnji cilj je da se uz pomoć Svjetske banke neke procedure potpuno ukinu a druge skrate kako bi pomoglo kako građanima tako i privrednicima, – kazao je Kasumović.

Britanski ambasador, Edvard Ferguson, koji je prije podne posjetio i općinu Vareš je istakao kako mu je drago čuti da je zenička Gradska uprava spremna za „giljotinu propisa“ u korist kompanija i biznisa, onima koji tek počinju da im bude lakše i ekonomičnije startati a onima koji djeluje da dalje razvijaju djelatnost.

Ambasador Ferguson je izrazio očekivanje da će i na federalnom nivou uslijediti aktivnosti na donošenju odgovarajućih zakona i amadmana, te u konačnici otvoriti mogućnost on-line registracije kompanija.

Menadžerica Projekta LIFE, Ruvejda Aliefendić je najavila da se okončanje aktivnosti očekuje krajem ove godine kada će biti moguće predstaviti rezultate. (Šerif Babić)

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime