GOŠK u Gabeli rezultatom 3:2 pobijedio Čelik

foto: SportSport.ba

Nogometaši Čelika poraženi su u duelu 20. kola od ekipe Goška u Gabeli.

Za ovaj susret Slaven Musa se odlučio na narednih 11 igrača: Marković, Bevab, Šantić, Pandža, Jurina, Livančić, Karamatić, Anđušić, Šišić, Đelmić, Celik.

Na otvaranju susreta domaći su stigli do prednosti, u 5. minuti Mulahusejnović je sjajnim lobom prevario golmana Čelika, Mateja Markovića i doveo tim Goška u vodstvo.

Gosti iz Zenice nisu stigli ni da se oporave od šoka, a već je uslijedilo novo uzbuđenje, minuta je bila 16., a rezultat 2:0. Nakon udarca Mišića, Marković je uspio da odbije loptu, a nespretnom reakcijom Borisa Pandže lopta je završila u mreži Čelika.

U 20. minuti Zeničani su stigli do prvog pogotka na susretu, sa bijele tačke siguran je bio Jurina. Do izjednačenja igrači Čelika stigli su preko Steve Nikolića, koji je u trećoj minuti sudijske nadoknade pogodio mrežu domaćih za 2:2.

Novo vodstvo ekipe Goška stiglo je u 63. minuti, Mulahusejnović je po drugi put prevario Markovića i tako svom timu donio vrijedna tri boda.

Do kraja igrači Čelika pokušavali su doći do izjednačenja, no bezuspješno, najbolju priliku da poravna rezultat imao je Nemanja Anđušić u 90. minuti susreta. (M.P.)