ASDA BiH obilježila desetu godišnjicu rada i djelovanja

U subotu je u Sarajevu Stranka demokratske aktivnosti BiH – ASDA održala svečani skup povodom obilježavanja 10. godišnjice od svog osnivanja.

Svečanosti su prisustvovali i delegati iz Kantonalnog odbora ASDA Zeničko-dobojskog kantona, koje je predvodio predsjednik mr. Ramo Isak. Delegacija stranke iz Zeničko-dobojskog kantona bila je najbrojnija na ovoj svečanosti čime je potvrdila svoju dosljednu opredijeljenost za očuvanje i jačanje Bosne i Hercegovine i ostvarivanje ostalih programskih ciljeva Stranke, saopšteno je.

Uz prisustvo brojnih gostiju i zvanica iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine, rukovodstvo Stranke je iskazalo spremnost za preuzimanje pune odgovornosti putem ostvarivanja mandata na svim nivoima vlasti, a s ciljem poboljšanja sigurnosti, životnih uslova i standarda građana.

Postojeće vlasti su se otuđile od vlastitih građana i prepustile ih da samostalno na ulici iznuđuju rješavanje svojih mnogobrojnih problema. Očito je da vlasti više nisu u stanju da osim na sebe misle na običnog čovjeka, te je krajnje vrijeme da se na predstojećim izborima građanima vrati izgubljeno dostojanstvo i osiguraju uslovi dostojni života u demokratskom društvu. Stranka demokratske aktivnosti ASDA ima programske i kadrovske kapacitete da im to omogući, što je potvrđeno i na ovom svečanom skupu u Sarajevu, saopšteno iz ASDA ZDK.