FOTO: Zatvoren Interetnički izviđački kamp na Kozari, održan u sklopu projekta “Savršen svijet”

Danas je svečano zatvoren petodnevni Interetnički izviđački zimski kamp na Mrakovici, jednom od najviših planinskih vrhova na Kozari, koji je okupio 80 izviđača iz Saveza izviđača Grada Zenice i Odreda izviđača „Dr Mladen Stojanović„ iz Prijedora.

Projekat „Savršen svijet“ je nastavak prethodna četiri projekta koje je finansijski podržala Ambasada SAD-a u BiH. Rad izviđačke organizacije su prepoznali i podržali Grad Prijedor i Grad Zenica, javljaju iz Saveza izviđača Grada Zenice.

Tokom pet dana na Mrakovici su održane brojne radionice na kojima su izviđači učili o nenasilnom rješavanju konfliktnih sukoba, reciklaži i ekologiji, prihvatanju invalidnih osoba, izviđačkim vještinama, osnovama plesa, zdravim životnim navikama na koje ih je tokom boravka upućivao Siniša Ristić, redovni profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Foči, specijalista radiologije.

Najvažniji dio zimskog kampa je druženje koje je provedeno kroz zajedničke disko večeri, proslave rođendana i slavljenje zaruka naših moderatora Emine Omerbašić i Amira Ibrahimagića.

Učesnici zimske čarolije u okviru „Savršenog svijeta“ su prezadovoljni napustili Kozaru, saopštava Savez izviđača Grada Zenice.